23. november 2015
Uuenenud toitumissoovitused: menüü olgu vaheldusrikas
Uuenenud riiklikud toitumis- ja liikumissoovitused seniseid nõuandeid pea peale ei keera, ühtegi toitu tervist kahjustavaks ei tituleeri ega keela tarvitamast. „Jätkuvalt on toiduvalikul oluline vastavus …
15. september 2015
Abiks toidust kirjutajaile ehk toitumisalaste mõistete aabits
Toitumisalaste mõistete aabits. Kas toiduained, toitained ja toidu lisaained võib ühte patta panna? Mis eristab juur- ja aedvilju? Toitumisalaseid mõisteid ja nende kasutamist aitab lahti seletada toitumisekspert Tagli Pitsi.
31. august 2015
September kuulutatakse Eesti toidu kuuks
Kodumaise toidu populariseerimiseks kuulutatakse september esmakordselt Eesti toidu kuuks. Kokku toimub kuu jooksul üle 30 Eesti toidule pühendatud sündmuse.
10. juuli 2015
Suve superstaarid – marjad
Suvi justkui polekski suvi ilma hõrgutavate maasikate, mustikate ja vaarikateta. Kuid mida vajalikku aia- ja metsamarjades leidub? Pigem oleks tegelikult küsida, mida marjades pole, sest …
29. mai 2015
Kuidas turul maasikaid valida?
Juba mõnda aega püüavad kaupluste müügilettidel pilke värsked, peamiselt Hispaania ja Kreeka päritolu maasikad. Turgudel ja välimüügilettidel võib lisaks leida Türgi ja Poola ning vähesel …
13. märts 2015
Ära raiska raha vitamiinidele, vaid toitu tervislikult!
Kevadväsimusega võitlemiseks pole tarvis apteegivitamiinide järele haarata, vaid süüa puu- ja köögivilju, soovitab tervise arengu instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi. “Kevadväsimusest jagu saamiseks pole sugugi tarvis apteeki …
16. detsember 2014
Mida peaks teadma toidulisanditest?
Ekslikult on kujunenud arusaam, et toidulisandid moodustavad meie igapäeva elu loomuliku osa. Arvatakse, et ilma täiendavate vitamiinide ja mineraaltoitaineteta ei ole tervislik eluviis võimalik. Põllumajandusministeeriumi …
27. november 2014
Suhkur on tihti peidetud sinna, kust seda ei oskaks oodatagi
Lauasuhkur pole inimeste jaoks otseselt vajalik, kuid magusa maitse tõttu lisatakse seda paljudesse toitudesse ja jookidesse ning nii võib enda teadmata saada paraja suhkrulaksu.
17. oktoober 2014
Üks salat igas päevas
Blogija Sandra Vungi tegi omale eesmärgiks valmistada iga päev lisaks põhitoidule üks suur kausitäis toorsalatit. Sandra kirjutab: „Värsket kraami pole kunagi liiga palju ning praegusel …
17. september 2014
Margit Härma: ainult präänikuga
Ja nii ongi hea, sest mehed armastavad oma harjumusi ja hoiavad neist kinni nagu perereliikviatest. Sõbrad, mõned õlled ja grillitud vennaihu tarbimine on mõnus ja kättesaadav …