Menüü

23. november 2015

Uuenenud toitumissoovitused: menüü olgu vaheldusrikas

Uuenenud riiklikud toitumis- ja liikumissoovitused seniseid nõuandeid pea peale ei keera, ühtegi toitu tervist kahjustavaks ei tituleeri ega keela tarvitamast. „Jätkuvalt on toiduvalikul oluline vastavus …

15. september 2015

Abiks toidust kirjutajaile ehk toitumisalaste mõistete aabits

Toitumisalaste mõistete aabits. Kas toiduained, toitained ja toidu lisaained võib ühte patta panna? Mis eristab juur- ja aedvilju? Toitumisalaseid mõisteid ja nende kasutamist aitab lahti seletada toitumisekspert Tagli Pitsi.

31. august 2015

September kuulutatakse Eesti toidu kuuks

Kodumaise toidu populariseerimiseks kuulutatakse september esmakordselt Eesti toidu kuuks. Kokku toimub kuu jooksul üle 30 Eesti toidule pühendatud sündmuse.

10. juuli 2015

Suve superstaarid – marjad

Suvi justkui polekski suvi ilma hõrgutavate maasikate, mustikate ja vaarikateta. Kuid mida vajalikku aia- ja metsamarjades leidub? Pigem oleks tegelikult küsida, mida marjades pole, sest …

29. mai 2015

Kuidas turul maasikaid valida?

Juba mõnda aega püüavad kaupluste müügilettidel pilke värsked, peamiselt Hispaania ja Kreeka päritolu maasikad. Turgudel ja välimüügilettidel võib lisaks leida Türgi ja Poola ning vähesel …

13. märts 2015

Ära raiska raha vitamiinidele, vaid toitu tervislikult!

Kevadväsimusega võitlemiseks pole tarvis apteegivitamiinide järele haarata, vaid süüa puu- ja köögivilju, soovitab tervise arengu instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi. “Kevadväsimusest jagu saamiseks pole sugugi tarvis apteeki …

16. detsember 2014

Mida peaks teadma toidulisanditest?

Ekslikult on kujunenud arusaam, et toidulisandid moodustavad meie igapäeva elu loomuliku osa. Arvatakse, et ilma täiendavate vitamiinide ja mineraaltoitaineteta ei ole tervislik eluviis võimalik. Põllumajandusministeeriumi …

27. november 2014

Suhkur on tihti peidetud sinna, kust seda ei oskaks oodatagi

Lauasuhkur pole inimeste jaoks otseselt vajalik, kuid magusa maitse tõttu lisatakse seda paljudesse toitudesse ja jookidesse ning nii võib enda teadmata saada paraja suhkrulaksu.

17. oktoober 2014

Üks salat igas päevas

Blogija Sandra Vungi tegi omale eesmärgiks valmistada iga päev lisaks põhitoidule üks suur kausitäis toorsalatit. Sandra kirjutab: „Värsket kraami pole kunagi liiga palju ning praegusel …

17. september 2014

Margit Härma: ainult präänikuga

Ja nii ongi hea, sest mehed armastavad oma harjumusi ja hoiavad neist kinni nagu perereliikviatest. Sõbrad, mõned õlled ja grillitud vennaihu tarbimine on mõnus ja kättesaadav …