Külmaahela säilitamine
Kõlblik kuni. Parim enne. Põhimõtteid külmaahela säilitamise kohta tuleb täita alati.
Ristsaastumise vältimine
Ristsaastumine on toidu saastumine mikroobidega õhu, inimeste, teiste toitude, töövahendite või tööpindade kaudu. Ristsaastumise vältimiseks tuleb hoolikalt...
Kuumtöötlemine
Kuumtöötlemise käigus hävinevad toidu riknemist põhjustavad ja haigusttekitavad mikroobid. Mikroobide hävitamiseks on vajalik saavutada toidu sisetemperatuur 75...
Jahutamine
Kuumtöödeldud toidu kiire jahutamine on väga oluline, kui toitu serveeritakse või säilitatakse jahutatuna või toitu kavatsetakse külmutada.
Külmutamine
Külmutatakse jahtunud või jahutatud toitu. Ärge külmutage sulanud toitu uuesti!
Sulatamine
Enamikke sügavkülmutatud toite võib võtta sügavkülmast ja kuumtöödelda kohe. Sulanud toitu ei külmutata uuesti.
Taaskuumutamine
Toidu keskosa temperatuur peab kuumenema temperatuurini 75 °C ning enne serveerimist ei tohi temperatuur langeda alla 63 °C. Tarbi taaskuumutatud toit kohe ja ära...
Isiklik hügieen
Kõige lihtsam hügieeni tagamise viis on käte pesemine. Peske käsi alati enne toiduga tegelemist ning korduvalt toidu valmistamise ajal!