Menüü
Toitumine südame- ja veresoonkonnahaiguste korral

Eestis on südame- ja veresoonkonnahaigused surmapõhjusena esikohal, moodustades 46% meeste ja 64% naiste suremusest. Et säilitada võimalikult kaua elujõud ja...

Loe edasi

Toitumine kasvajate ja kiirituse korral

Kasvajate tekkepõhjusteks võivad olla suitsetamine, väärtoitumine, alkoholiga liialdamine, vähene füüsiline aktiivsus, infektsioonhaiguste põdemine, hormonaalse...

Loe edasi

Toitumine luu- ja lihashaiguste korral

Vanemaealistel inimestel esineb sageli osteoartroosi, reumatoidartriiti, liigeste kangust, lihaste- ja kõõluste jäikust. Tasakaalustatud mitmekülgne dieet on oluline...

Loe edasi

Diabeet

Diabeet ehk suhkurtõbi on energiaainevahetuse püsiv häire, mida tingib kõhunäärme vähene insuliini tootmine ning insuliini toime nõrgenemine või insuliini...

Loe edasi

Toitumine osteoporoosi ennetamiseks

Osteoporoosi jagatakse primaarseks ja sekundaarseks. Osteoporoos on luukoe hõrenemine. Primaarne osteoporoos on tingitud menopausist ja vananemisest, sekundaarne aga...

Loe edasi