Külmutatakse jahtunud või jahutatud toitu. Kuumtöödeldud toit jahutatakse kõigepealt ca 1,5 tundi õhutatavas ruumis, kuni toidu temperatuur langeb umbes 60 °C. Seejärel tuleks toit kiiresti jahutada temperatuurini alla 7 °C.
Järgige külmiku tehnilises dokumendis olevaid juhiseid toidu ohutuks külmutamiseks ja säilitamiseks!
Üldjuhul on koduses majapidamises kasutatavates külmikutes madalaim temperatuur -18 °C. Sageli on külmiku külmaosas saavutatav temperatuur tähistatud lumehelveste või tärnidena. Samasugune märgistus võib olla ka külmutatud toidu pakendil. Tärnide arv vastab külmiku temperatuurile alljärgnevalt:
Tähis |
Säilimisaeg |
| * | mitte üle -6 °C |
| ** | mitte üle -12 °C |
| *** | mitte üle -18 °C |
| **** | -18 °C kuni -25 °C |
Jälgige toidu pakendil olevaid juhiseid toidu säilitamiseks, kuna need on määratud toidu valmistaja poolt! Toit tuleb tarbida valmistaja poolt määratud tähtaja jooksul.
Ärge külmutage sulanud toitu uuesti!
tai
Tervisliku toitumise informatsioon

