September kuulutatakse Eesti toidu kuuks

Kodumaise toidu populariseerimiseks kuulutatakse september esmakordselt Eesti toidu kuuks.

Kokku toimub kuu jooksul üle 30 Eesti toidule pühendatud sündmuse.

„Eesti toidu kuu võtab kokku olulisemad septembris toimuvad festivalid ja sündmused ning avab saagiajal meie toidukultuuri kogu selle kirevuses,“ ütles Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp. „Eesti inimesed peavad oluliseks toidu kodumaist päritolu, sest meil kasvatatu ja toodetu on kvaliteetne, meele- ja suupärane. Selle võtab kokku ka kuu juhtmõte – „Ma armastan Eesti toitu“.“

Eesti toidu kuu raames toimub üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. „Eesti toidu kuu programm avab meie köögi kõikvõimalikud tahud alates metsaandide kasutamisest ja laialt levinud kombest talveks hoidiseid teha ning lõpetades kohaliku tooraine kasutamisega tipprestoranide poolt,“ rääkis Raudsepp.

Toidukuu algab Karksi-Nuia meefestivaliga ja lõpeb leivanädalaga Eesti Põllumajandusmuuseumis. „Nende kahe vahele mahuvad nii seenefestivalid, Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrgetasemeline ärifoorum SAUCE 2015, Eesti toidu tutvustamine Helsingis, Pariisis ja Berliinis,“ ütles Kadi Raudsepp ja lisas, et kodumaise tooraine võtavad oma menüüdes tähelepanu alla ka mitukümmend Eesti tipprestorani. 

Eesti toidu kuu avatakse ametlikult Viimsi taluturul laupäeval, 5. septembril kell 11.  

Eesti toidu kuu programmi leiab www.eestitoit.ee ning Facebookis: https://www.facebook.com/events/855548084536962/. 

Toidukuu on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015-2020“. Varem on Põllumajandusministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“ ning tänavu suvel toimunud esimese üle-eestilise avatud talude päeva.

Põllumajandusministeerium
PRESSITEADE, 31.08.2015

22. aprill 2021

Teraviljad – mis ja milleks?

Toidupüramiidis moodustavad teraviljatooted koos kartuliga tärkliserikaste toitude grupi, mida soovitatakse koguseliselt, koos puu- ja köögiviljade ning marjagrupiga, süüa kõige enam. Eestis kasvatatakse eelkõige rukist, nisu, …

19. aprill 2021

2021 on rahvusvaheline puu- ja köögivilja-aasta

Ühendatud Rahvaste Organisatsioon (ÜRO) on kuulutanud 2021. aasta rahvusvaheliseks puu- ja köögiviljade aastaks. Teema-aasta üheks eesmärgiks on pöörata tähelepanu tervisekasule, mida puu- ja köögiviljade ning …

29. märts 2021

Eesti elanike toidulaua saab tasakaalu süües rohkelt taimseid toite

Tervise Arengu Instituut (TAI) viib läbi kampaaniat, mis kutsub üles järgima toidupüramiidis esitatud tasakaalus ja mitmekesise toitumise soovitusi, keskendudes püramiidi alumises osas paiknevatele taimsetele toitudele …

16. märts 2021

Lihtsad toitumissoovitused majanduslikult keerukatel aegadel

Toitumine täidab tervise hoidmisel olulist rolli. Selleks, et oma tervist paremini toetada, ei tohi ka majanduslikult keerulistel aegadel unustada oma toiduvalikule tähelepanu pöörata. Soovitame võimalusel …

8. märts 2021

See, mida ja kuidas sööme, mõjutab ka meie vaimset tervist

Vaimse tervisega seoses oleks toitumise osas ehk kõige olulisemaks nõuanne – mõtle, mida sööd, aga ära mõtle üle. Oma toitumisele tuleb kindlasti tähelepanu pöörata. Kui …

Kõik artiklid