Menüü

17. september 2013

Puu- ja köögiviljad – kas karpi, keldrisse või keedupotti?

Suve lõpp ja sügise algus toob aedadest toidulauale aasta suurima valiku värskeid loodussaadusi. Kodukööki jõudnud köögiviljad sobivad taldrikule nii värvilise toorsalati kui sooja praelisandina, nii …

29. juuli 2013

Mahl, nektar, mahlajook – mis on mis?

Tee tark valik, loe mahlatoote märgistust! Poes olevad mahlatoodete riiulid on pikad ja valimine toodete vahel väga keeruline. Kas soovite apelsini, õuna või jõhvikat? Aga …

11. juuni 2013

Et sügis tuleks kergemalt

Kuigi suve peetakse kergeks aastajaks, mil väljas soe ja kogu elu tundub kuidagi roosilisem, siis paraku tundub üha enam, et vähemasti toitumise vallas käib viimastel …

14. mai 2013

Soola vähendamine töödeldud toidus – ühine tervisealane eesmärk

Eestis on viimastel aastatel hakatud senisest enam rääkima liigse soolatarbimise kahjulikestmõjudest ning vajadusest pöörata tähelepanu selle vähendamisele. Euroopas on inimeste soolatarbimise keskmised näitajad liiga kõrged: …

15. aprill 2013

Rohkem liikumist ja vähem soola teeb südame õnnelikuks

Sel aastal toimub südamenädal „Sinu sammud loevad“ 15.-21. aprillil, mis tähistab selle olulise iga-aastase traditsiooni 21. toimumiskorda. Miks me räägime sel puhul just liikumisest? Sest …

9. aprill 2013

Pakend aitab soola märgata

Sool ehk naatriumkloriid koosneb naatriumist ja kloorist ning soola kahjulik toime tulenebki naatriumist, õigemini selle liigtarbimisest. Soolakogus, mida inimene saab erinevatest allikatest kokku, ei tohiks …

30. jaanuar 2013

Muna õpetab kana (ehk toitumisalaste mõistete aabits)

Uue aasta valguses oleks hea alustada jälle algusest. Ehk siis veidi mõtestada lahti erinevaid toitumisalaseid mõisteid ja nende kasutamist. Loodan, et sellest on abi kõigile …

17. jaanuar 2013

Kuidas toituda, et hambad terved püsiksid?

Hambasõbralik toitumine tähendab, et söögikordade vahele on jäetud piisavalt pikad pausid. Toidukordade vahepeal olgu janujook puhas vesi. Kuni neli toidukorda päevas ning söögikordade vahepeal näksimise …

5. oktoober 2012

Omakasvatatud puu- ja köögivili koolisööklasse – kas tohib?

Sügis on saabunud ja aedades, põldudel saak valminud. See tähendab, et taaskord tõstatub teema, mida tohib ja mida ei tohi teha oma üle jäänud aia- …

4. september 2012

Kas tunned? Söö ära!

Kas oled vahel tundnud kuidas punapõskne õun puu otsas, mahlane tomat kasvuhoones või vastupandamatult lõhnav metsmaasikas raiesmikul justkui hüüaksid sulle „Söö mind ära!“ Panin sulle siia …