Varia

Anonüümne

26. september 2013

Varia

Tere!

Tekkis küsimus, et teie toitumisprogrammi kasutades, sisestan ma sinna näiteks hommikusöögiks pudru. Nüüd aga, kui näiteks söön täisterakaerahelbeputru, kaalun ära helbed, mida veele lisan ja pärast kaalun ära pudru. Kaloraaž erineb neil kahel väga palju. Küsimus siis nii, kas mõttekam ja kindlam oleks ikka helbed ära kaaluda ja need sisestada või kaalun siiski putru ja lisan seal antud nimekirjast oleva pudru? Aga vastuolu tekibki siin, mannapuder veega näitab toitumisprogramm u 100 kcl, aga kui mina kaalusin ära manna (45 g) ja sisestasin ise manna mis oli 316 kcl- line, siis lisades manna mitte pudru koguse, sain väiksema kalorsuse. Kumb on siis õige, kas kaaluda ära pudru või helbed? Samas pakil on helveste kalorsus kirjas, aga saadud pudru kaloreid ma ise kuidagi arvestada ei oska.
Loodan, et jutt on arusaadav.

Lugupidamisega.

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Kõige õigem oleks ise teha uus retsept oma andmetega. Selleks tuleb minna rubriiki “Minu toidud”, Lisa uus retsept. Sealt valida “Võta aluseks andmebaasi retsept” ja valida kõige lähedasem retsept. Valimiselt täituvad retsepti kõik väljad automaatselt. Edasi tuleb muuta vastavalt enda valmistatud roale manna kogust, piima-vee kogust jne. Kui kaalusite üle ka valminud pudru, siis kirjutage saadud kogus Väljatuleku lahtrisse. Kui ei kaalunud, siis on soovitatav meelde jätta retseptis algselt olev Kuumtöötluse kao % retsepti alt ning pärast kõikide väljade täitmist kirjutada sinna uuesti seesama %. Tasub lugeda ka retsepti tegemise õpetust Abi nupukese alt, kust leiab ka Töötlusastmete valimise selgituse.