Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

19. juuni 2014

Toit ja toidu valmistamine

Tere! Teatavasti on kala rasvad väga kasulikud omega-3 rasvhapete sisalduse poolest. Erinevates söödavates kala osades on rasva sisaldus erinev. Kas rasvade kvaliteet on muutumatu kala keha piires? Küsimus tekkis lõhe kõhuääri süües, pealtnäha ideaalne toiduaine või filee lihaskiudude vahel olev rasv on kvaliteetsem?

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Küsimusele vastab Tervise Arengu Instituudi seire ja hindamise osakonna projektijuht Ann Jõeleht: “Toetudes 2006. a. läbiviidud vastavasisulisele uuringule pole märgata olulisi erinevusi lõhe erinevate kehaosade rasvhappelises koostises. Küll aga esineb mõningaid erinevusi rasvade üldises jaotumises kehaosade lõikes.”