Toit ja toidu valmistamine
13. juuli 2012
Tere!
Sooviksin Teid kõigepealt tänada ülimalt informatiivse ja kasuliku lehekülje loomise eest :)
Uurisin valgusfooritabelit ning tekkis selline küsimus, et miks on maks kollases osas võrdselt viineriga? Olen alati arvanud maks on erinevalt viinerist kasulik ja tervislik toiduaine, mida võib julgelt tarbida.
Spetsialist vastab:Tagli Pitsi
Maksa kutsutakse organismi keemialaboriks – seal toimub palju reaktsioone, sh organismi sattunud mittevajalike ainete kahjutukstegemine. Seetõttu sisaldab maks näiteks palju rauda ja vitamiine, kuid teisest küljest on seal ka ained, mida me ei peaks nii palju või üldse saama: kolesterool, raskemetallid. Seetõttu võiks maksa aeg-ajalt süüa, kuid mitte väga suurtes kogustes ja/või sagedasti.