Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

29. oktoober 2010

Toit ja toidu valmistamine

Tere,
Palun öelge kuidas saaks valmistada maksa figuurile sõbralikumal viisil. Koorega ja hapukoorega oleks liiga rammus, samas praadimine pole ka kõige parem variant, ehk oskate pakkuda alternatiivi.
Tänud.

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Kuigi maks on väga rikas raua, vitamiinide ja teiste mineraalainete poolest, on ta ka kolesteroolirikas ning lisaks võivad sinna olla kogunenud organismile mitte väga kasulikud ühendid. Seetõttu ei soovitata maksatoite süüa üle 2-3 korra kuus. Kui nüüd aga süüa soovitustele vastavalt, siis see on nii harva, et figuuri seisukohast ei ole erilist vahet, kas teete sinna peale koorekastme või praete maksa niisama. Rääkides kastmetest, siis on võimalik asendada koor maitsestamata jogurtiga. Praadimine teflonkattega pannil on võimalik peaaegu rasva kasutamata, samas on väike kogus rasvainet (nt õli) vajalik, et maksas olev vitamiin A saaks paremini imenduda.