Toit ja toidu valmistamine
7. mai 2014
Tere!
Olen pikalt ostnud hommikuse pudru peale moosi poest – kohalike marke, kus 100 grammi moosi kohta on 40-50 grammi suhkrut (Põltsamaa maasikamoos näiteks). Mõtlesin ühel hetkel, et teeks ise moosi. Kuid tekkis küsimus, kas vähema hulga suhkruga ei saaks läbi? Või on äkki mingeid tervislikumaid alternatiive tavalisele valgele suhkrule, mida saaks moosile säilitamiseks lisada? Või on meie poe moosid ka täitsa tervisesõbralikud?
Spetsialist vastab:Tagli Pitsi
Üldjuhul ei saagi väiksema suhkrukogusega läbi, seda ka kodus moosi keetes. Suhkur aitab moosil säilida. Kui Teil on olemas võimalus moosid väga hästi steriliseerida ning Te ei tee neid pikaajaliseks säilitamiseks, siis on võimalik valmistada moose ka väiksema suhkrusisaldusega. Iseasi, kas neile ei hakata siis pudru peale pannes suhkrut lisama, kuna moos võib tunduda harjumatult hapu.