Toit ja toidu valmistamine
12. oktoober 2012
Tere!
Olen mõelnud ise müsli tegemise peale. Enamus retsepte sisaldavad aga tooreid kaerahelbeid, mida ahjus siis veidike kuumutatakse. Kas sisuliselt tooreste kaerahelveste söömine võib olla kuidagi halb? Tavaliselt süüakse neid ju ikka keedetuna.
Lugupidamisega,
Stefani
Spetsialist vastab:Tagli Pitsi
Toorete kaerahelveste söömises iseenesest ei ole midagi halba. Jälgige ainult, et Te neid liiga palju ei sööks, kuna ühegi toidu söömisega ei tohiks üle pingutada. Toiduainete töötlemisel ühest küljest küll väheneb toitainete sisaldus, teisest küljest aga muutuvad osad neist paremini omastuvateks. Seetõttu oleks hea süüa lisaks tooretele kaerahelvestele aeg-ajalt ka putru.