Tervislik toitumine
14. september 2014
Tere. Olen juba ammu soovinud teada kuidas arvutada GI kogust retsepti kohta (st. Supp, salat, praad sisaldab mitmeid erinevaid touduaineid, milledel kõigil on erineva suurusega GI). Kuidas sellisel juhul arvestatakse GI-d ja GK-d. Kas liidetakse iga praes sisalduvate toiduainete GI-d ja GK-d kokku või kuidas. Näiteks kui suur on sellise prae GI ja GK, kui praad koosneb järgmisest toorainest:
200 g loomaliha;
50 g ahjukartulit;
30 g ahjus küpsetatud porgandit;
25 g rukkileiba.
Ette tänades
Spetsialist vastab:Tagli Pitsi
Glükeemilist indeksit ja koormust ei ole selliselt üldse võimalik roogadele rakendada. Siin hakkavad veresuhkru tõusule juba mängima rolli roa erinevate koostiskomponentide toitainelised koostised (valgud, kiudained) jne.