Toit ja toidu valmistamine
5. aprill 2011
Tere, mulle väga meeldib teie hästi lahendatud Soolakampaania!
Tahaksin küsida Pan-soola kohta. Kas on tõsi, et sada marki soola võib tarbida julgemalt, kuna K/Na tasakaal on selles palju sobivam?
Spetsialist vastab:Tagli Pitsi
Pan-soolas on küll naatriumisisaldust vähendatud ja kaaliumi suurendatud, kuid see ei tähenda, et teda ohjeldamatult tarbida võiks. Sest tarvitades Pan-soola suuremas koguses kui tavalist, saame ju ka naatriumi sealt rohkem. Tavaliselt inimesed kipuvadki seda rohkem lisama, et saada tavapärase soola maitset kätte. Lisatud kaalium küll pisut tasakaalustab naatriumi kahjulikku toimet, kuid õigem oleks siiski soola enda tarvitamisega tagasihoidlikum olla. Ja kaaliumi saab Pan-soolast oluliselt rohkem puu- ja köögiviljadest (näiteks 1 grammist Pan-soolast umbes 130 mg, 100 grammist kartulist 280 mg)