Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

11. aprill 2011

Toit ja toidu valmistamine

Tere!
Mul ja minu perel on selline küsimus: mida teevad Eesti kokad valesti, et seda sööki tarbides hakkab kõrvetama? Oleme käinud paljudes riikides, kaasa arvatud Aasia maad, kus tuleb süüa väga teravat, õlist ja rasvast toitu aga ei ole veel kordagi juhtunud, et hakkab kõrvetisi tekitama.

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Küsimusest ei saa päris hästi aru, kas kõrvetised tekivad Teil ainult väljas söömas käies või ka ise kodus süüa tehes. Võib-olla olete mõne Eestis kasutatava toiduaine suhtes (mida kasutatakse sageli) väga tundlik ning ei tohiks seda üldse tarvitada. Muud põhjust ei oska praegu pakkuda, sest erinevates söögikohtades on erinevad kokad ja valmistavad toite üksteisest erinevalt. Seetõttu ei saa olla põhjus mitte niivõrd toiduvalmistamise viisis kuivõrd ikkagi mingites kasutatud toiduainetes.