Tervislik toitumine
1. september 2014
tere,
milline sool on tervisele kõige kasulikum ja samas ka ohutum, eriti ka laste toitude puhul?
kõike head!
Spetsialist vastab:Tagli Pitsi
Kui võtta arvesse seda, et täiskasvanud inimene tohib päevas saada maksimaalselt 6 grammi soola ning näiteks 5-aastane laps peaks piirduma vaid 3 grammiga, millest kõigest suurema osa saame tegelikult nö töödeldud toiduga (leib, juust, sink, vorst, konservid, pooltooted jne), siis see soolakogus, mida me toitude valmistamisel lisame, peaks olema nii minimaalne, et millist soola selleks kasutada, ei mängi enam mitte mingit rolli. Alla aastaste laste puhul peaks toit olema valmistatud üldse ilma soolata ning ka suuremate laste puhul kehtib reegel, et vähem soola ning maitsestamiseks kasutada ürte jms.