Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

30. november 2010

Toit ja toidu valmistamine

Tere,
Millega võib põhjendada suurenenud magusaisu või on see pigem harjumus? Tavaliselt söön midagi magusat (küpsis, glasuurkohuke, kohupiimavorm, kohupiimakreem, sefiir, marmelaad jne) pärast hommikusööki ja pärast lõunasööki ehk siis desserdiks. Ja niimodi iga päev, puuviljast ei piisa kahjuks, jääb selline tühja kõhu tunne. Samas tahaks kaalu langetada.
Ette tänades,
T.

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Magusaisu on pigem harjumus või isegi sõltuvus. Mõningatel juhtudel võib see viidata ka osade vitamiinide (nt B-grupi vitamiinid) või mineraalainete (nt kroom) puudujäägile. Võiksite oma toitumist analüüsida internetipõhise toitumisprogrammiga ning välja selgitada oma puudujäägid ja toitumise muutmisega üritada neid kõrvaldada. Abi võib olla täisteratoodete söömise suurendamisest. Aeg-ajalt võiks magusa asemel proovida ka kuivatatud puuvilju ja marju.