Toit ja toidu valmistamine
18. aprill 2013
Tere!
Küsimus tuleb light-toodete kohta. Kas kõik light-tooted on kahjulikud?
Spetsialist vastab:Tagli Pitsi
Light-tooteks võib nimetada igasugust toodet, kus on mingi komponendi sisaldust vähendatud, tavaliselt on selleks toote energia-, rasva-, suhkru- või soolasisaldus.
Kui tootes ei vähendatud suhkru- või soolasisaldust ega ole nende asemel kasutatud mingeid teisi komponente, mis liigsel tarbimisel tervisele ohtu võiksid kujutada, on see ju igati teretulnud.
Toote rasvasisalduse vähendamine on iseenesest samuti hea, kuid siin peab sööja ise olema piisavalt tark, et mitte ainult sellistest toodetest toitudagi. Organism vajab kindlasti rasvu, eelistatult küll neid, mida saame kaladest ning taimsetest allikatest (nt seemned ja pähklid). Vähendatud rasvasisaldusega toodete puhul tasub lugeda koostist, et sinna poleks konsistentsi või maitse tagamiseks lisatud aineid, mida te tegelikult süüa ei soovi.