Toitumine ja tervis

Anonüümne

8. september 2014

Toitumine ja tervis

Kui on probleeme happelise maoga, mis põhjustab ka valusid ülakõhus. Gastriiti ei ole välja kujunenud, aga gastroskoopiaga oli näha, et on kerge limaskesta punetus. Millised toidud on sobivad või isegi kasulikud sellisel korral? Üldiselt leiab infot, mida vältida, aga mis oleks just soovituslik süüa siis?

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Mao ülihappesuse korral on oht reflukshaiguse või toidu tagasiheite tekkeks. Esimene soovitus on regulaarne söömine 4-5  korda päevas, alustades hommikusöögiga. Toiduvalmistamise viisidest on  eelistatumad  hautamine, aurutamine ja  keetmine. Toiduainetest sobiva hästi: 50 g kartulimahla  söögi alla, kartulipüree, keedetud riis,  hautatud aedviljad, kohupiim, muna, mahlakissell, piim.