Toit ja toidu valmistamine
16. veebruar 2012
Tere!
Kasutan igapäevaselt linaseemneid hommikuse pudru sees. Lisan ca 1-2tl linaseemneid mikroahjus tehtava pudru juurde. Sooviksin küsida, et kas sellest kuumutamisest piisab sinihappe nö. eemaldamiseks? Kas see kogus on üldse nii suur, et võiks kahjulik olla?
Lisan veel, et nö. röstin seemneid ka alati enne kasutama hakkamist ca 5min 200*C ahjus ja seejärel jätan sinna veel sooja kätte.
Kas seemneid peaks hoidma külmkapis või võib ka olla tavalises pimedas kohas?
Spetsialist vastab:Tagli Pitsi
Selline kuumtöötlemine on täiesti piisav. Küll aga pole nende seemnete niisama lisamisest mingit kasu, need tulevad muutumatult teisest otsast välja. Selleks, et neist oleks mingi kasu, tuleks need purustada ja alles siis pudrule lisada. Hoida võib seemneid toatemperatuuril.