Toidu ohutus

Anonüümne

14. veebruar 2015

Toidu ohutus

Tere,

Kas toidu kõrbemisel (nt ahjus põhja alt mustaks kõrbenud kook) tekkinud kärsahais on tervisele kahjulik?

Tänan vastamast!

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Sellele küsimusele vastab TTÜ toiduainete instituudi vanemteadur Tiina Lõugas: “Igasugune kõrvetamine kuulub põlemise (antud juhul mittetäieliku) valdkonda ja tekkida võivad ka tahked osakesed (lenduvad), mis hingamisteedesse sattudes võivad tervist mõjutada. Samas selle jaoks peaks toit juba suitsema. Orgaanilise materjali (kaasa arvatud toit) põlemisel võib tekkida saasteaineid (polütsüklilisi aromaatseid süsivesinikke), mis on tervisele kahjulikud. Tegelikult siiski vähem vöi rohkem untsuläinud koogitegu tervisele üldjuhul kahjulik ei ole. Kui seda just pidevalt ei harrasta.”