Toitumisprogramm NutriData on uuenenud

Hea toitumisprogrammi kasutaja

Meil on hea meel teatada, et eelmise nädala lõpus avalikustasime NutriData pikaleveninud arendused. Sellega seoses lisandus hulk uusi võimalusi menüüde paremaks planeerimiseks ja analüüsimiseks, seda nii tavakasutajatele kui ka toitlustusega tegelevatele ettevõtetele.

Programmi kasutusmugavuse tõstmiseks valmis nutiseadmetele sobilik veebiversioon. Nüüd on võimalik otsinguakent sulgemata valida toidukordasid, kuhu alla toitusid sisestada. Samuti lisandus võimalus kopeerida toidukordasid või päevi : näiteks kui eelmise päeva õhtusöögiks söödi sama toitu, mis järgmise päeva lõunaks, ei pea enam kõike uuesti sisestama. Menüüsid on võimalik hõlpsasti jagada ka teiste programmi kasutajatega.

Energiavajaduse täpsemaks arvutamiseks valmis liikumispäevik. Kehakaalu, vöö- ja puusaümbermõõdu  paremaks jälgimiseks kuvatakse liikumispäeviku alla ka kaalu ja ümbermõõtude graafikud.

Eeskätt toitlustajatele mõeldes lõime võimaluse sisestada toiduainetele hindu ja arvutada menüüde maksumus. Samuti on võimalik sisestada toiduainetele ise kaoastmeid, mis aitavad paremini määrata toiduvalmistamisel tekkivaid toorainekadusid.

Täienesid nii toitude otsingusüsteem, toiduainete ja retseptide lisamissüsteemid kui ka toidupäeviku ja menüüarvutustulemused. Viimaseid on võimalik nii alla laadida kui ka saata e-mailile.

Soovi korral on tavakasutajatel võimalus aktiveerida meeldetuletusfunktsioon, kui vahepeal unustatakse toidupäevikut täita.

 

Pikemalt saab uuenduste kohta lugeda toitumisprogrammi kodulehelt (http://tap.nutridata.ee/uuendused)

Tervise Arengu Instituut

22. aprill 2021

Teraviljad – mis ja milleks?

Toidupüramiidis moodustavad teraviljatooted koos kartuliga tärkliserikaste toitude grupi, mida soovitatakse koguseliselt, koos puu- ja köögiviljade ning marjagrupiga, süüa kõige enam. Eestis kasvatatakse eelkõige rukist, nisu, …

19. aprill 2021

2021 on rahvusvaheline puu- ja köögivilja-aasta

Ühendatud Rahvaste Organisatsioon (ÜRO) on kuulutanud 2021. aasta rahvusvaheliseks puu- ja köögiviljade aastaks. Teema-aasta üheks eesmärgiks on pöörata tähelepanu tervisekasule, mida puu- ja köögiviljade ning …

29. märts 2021

Eesti elanike toidulaua saab tasakaalu süües rohkelt taimseid toite

Tervise Arengu Instituut (TAI) viib läbi kampaaniat, mis kutsub üles järgima toidupüramiidis esitatud tasakaalus ja mitmekesise toitumise soovitusi, keskendudes püramiidi alumises osas paiknevatele taimsetele toitudele …

16. märts 2021

Lihtsad toitumissoovitused majanduslikult keerukatel aegadel

Toitumine täidab tervise hoidmisel olulist rolli. Selleks, et oma tervist paremini toetada, ei tohi ka majanduslikult keerulistel aegadel unustada oma toiduvalikule tähelepanu pöörata. Soovitame võimalusel …

8. märts 2021

See, mida ja kuidas sööme, mõjutab ka meie vaimset tervist

Vaimse tervisega seoses oleks toitumise osas ehk kõige olulisemaks nõuanne – mõtle, mida sööd, aga ära mõtle üle. Oma toitumisele tuleb kindlasti tähelepanu pöörata. Kui …

Kõik artiklid