Toitumine ja tervis
8. september 2014
Kui on probleeme happelise maoga, mis põhjustab ka valusid ülakõhus. Gastriiti ei ole välja kujunenud, aga gastroskoopiaga oli näha, et on kerge limaskesta punetus. Millised toidud on sobivad või isegi kasulikud sellisel korral? Üldiselt leiab infot, mida vältida, aga mis oleks just soovituslik süüa siis?
Spetsialist vastab:Tagli Pitsi
Mao ülihappesuse korral on oht reflukshaiguse või toidu tagasiheite tekkeks. Esimene soovitus on regulaarne söömine 4-5 korda päevas, alustades hommikusöögiga. Toiduvalmistamise viisidest on eelistatumad hautamine, aurutamine ja keetmine. Toiduainetest sobiva hästi: 50 g kartulimahla söögi alla, kartulipüree, keedetud riis, hautatud aedviljad, kohupiim, muna, mahlakissell, piim.