Toit ja toidu valmistamine

Tere! Kasutan aeglast mahlapressi erinevate köögi- ja juurviljamahlade segude tegemiseks. Hommikul 100-150 ml. Kui loen kirjandusest selle pressi eeliste kohta, siis õpetatakse, et peaks mahla veega lahjendama, 1:1 näiteks, aga ei põhjendata. Miks selline soovitus? Kui joon lahjendamata mahla, siis ma ei tunne, et ta oleks liiga kange vms. On hoopis hea, paks, mehune. Miks peaks siis lahjendama? Tänan. Enn

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Iseenesest ei pea mahla veega lahjendama. Kuna endal kogemus selle pressiga puudub, aga eeldan, et kasutusse läheb kogu tooraine, mitte ei jää mingit jääkmassi, siis on tegemist peaaegu nagu niisama köögiviljade söömisega, ainult purustatud kujul. Kui jääb alles mingi mass, mida ei jooda (sööda) ära, siis jääb sellesse ilmselt päris palju kiudaineid ning osaliselt ka vitamiine ja mineraalaineid, mis organismil saamata jäävad.