Toit ja toidu valmistamine
14. juuni 2012
Tere,
Olen mõtisklenud juba tükk aega selle üle, kuidas teha magusaid küpsetisi, ilma selleta, et ma lisaks sinna suhkrut? Ma ei saa ju igale poole suhkruasendajana puuvilju toppida? Mee vastu olen ma veidikene allergiline. Suhkrud olen ma oma toitumisest täielikult välja jätnud. Kõige pealt läksin küll valge suhkru pealt pruuni suhkru peale, siis hakkasin suhkurt meega asendama. Nüüd, kui ma sain teada, et ma olen mee vastu allergiline, ei kasuta ma ka enam mett.
Lihtsalt, kui ma teen küpsiseid või teen kellegile sünnipäevaks koogi, teeksin ma ta sellise, et mina ka seda süüa tahaks.
Nõuandeid?
Spetsialist vastab:Tagli Pitsi
Ega siin väga palju võimalusi siis olegi, sest üldiselt suhkruasendajaid väga küpsetamisel ei kasutata ning nende puhul on ette nähtud maksimaalsed päevased kogused, mida sel juhul kindlasti ületada ei tohiks. Hiljuti sai Euroopa Liidus heakskiidu steevia, kuid kindlasti pole mõttekas kasutada ainult steeviat, vaid ainult osa suhkrust sellega asendada, sest steeviaga maitsestatud tooted ei pruugi olla harjumuspärase maitsega. Põhimõtteliselt aga jah, puuviljad nii värskelt kui kuivatatult tunduvad olema parimad alternatiivid, kui olete suhkrust kindlasti otsustanud loobuda.