Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

23. veebruar 2013

Toit ja toidu valmistamine

Tere! Mulle pakub huvi see, et elan koos oma kursusekaaslasega, kes on tervisliku toidu fanatt ning tema väitis, et näiteks porgandeid jm juurvilju keetes tuleks neid süüa alati supina, kuna keeduvees on alles vitamiinid ja mineraalained. Vaikselt hakkab supist kõrini saama, kas sellel väitel on tõepõhi all? Soovin öelda ka aitäh sellise abistava rubriigi eest – leidsin siit palju kasulikku!

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Jah, vesilahustuvad vitamiinid ja osad mineraalained võivad keetmise käigus minna keeduvette, kuid tegelikult ei ole see kogus väga suur, sest kuumtöötlmine ise hävitab vitamiine päris tugevasti. Loomulikult võib ära kasutada köögiviljade keeduvett suppide-kastmete valmistamisel, kuid ainult suppidest toitumine ei ole kindlasti mitmekesine toitumine.