Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

13. mai 2013

Toit ja toidu valmistamine

Miks peab salatitesse õli panema, kui see annab lisakaloreid? Tean, et siis aitab see vitamiinidel lahustuda kehasse, kuid kas siis kui õli ei pane ja sööd niisama juurvilju, kas siis ei saagi vajalikke vitamiine kätte? Või võib ka nii, et sööd juurvilju ilma õlita aga see-eest sööd pähkleid, mis sisaldavad samuti rasvu.

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Soovitus rasva lisamiseks salatisse tuleneb ilmselt ennekõike sellest, et köögiviljades (nt porgandis) sisalduv beeta-karoteen muudetakse organismis rasvlahustuvaks vitamiiniks A ainult siis, kui on saadud ka piisavalt rasvu. Kui saate rasvu seemnetest-pähklitest, ei ole küll vaja lisada salatile õli. Tihtipeale süüakse salatit niigi teiste toitudega koos, kus juba sisaldub rasvu ning seetõttu eraldi õli salatile lisada ei olegi vaja.