Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

15. mai 2015

Toit ja toidu valmistamine

Tere!
Lasteaia menüü kaloraaži arvestades olen dilemma ees minagi, sest erinevad allikad annavad samast asjast erinevaid tulemusi. Näit. Nutridatas hirsipuder 2,5% piimaga, rasvata 8440282001 annab kaloraažiks 210 kcal, kui ANC samast toidust vaid 72,7kcal; või siis sõmer tatrapuder 82% võiga 83702- 242 kcal, ANC korreleeruks see 149 kcal.

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Ennekõike peate lähtuma konkreetselt Teie lasteaias olevatest retseptidest – nii sissepandud toorainetest, nende kogustest kui ka väljatulekutest. Putrusid on võimalik keeta tihkemaid ja vedelamaid, veega, piimaga või nende seguga, ravaga või rasvata ning see kõik mõjutab nende energiasisaldust. Nutridatas on võimalik uut rooga teha nii, et lähete toitude sisestamise aknasse ja vajutate nuppu “Võta aluseks olemasolev retsept”, valite sealt kõige ligilähedasema retsepti ning muudate seda vastavalt Teie lasteaias kasutatavale retseptile. Selliselt toimides saate kõige õigema tulemuse.