Menüü

Suhkrud puuviljades ja marjades

Puuviljade ja marjade suhkrute sisaldus sõltub sordist, küpsusastmest ja kasvutingimustest. Tegelikkuses on võimatu toiduanalüüse tegemata hinnata looduslike suhkrute sisaldust konkreetses toitudes.

Suhkrute ligikaudsed sisaldused mõnedes puuviljades ja marjades

Toiduaine Sahharoos g/100g Fruktoos g/100g Glükoos g/100g Suhkrud kokku g/100g
Viinamarjad 0,5 7,1 7,4 15
Banaan 6,4 2,7 4,4 13,5
Õun 2,8 4,4 2,1 9,3
Pirn 0,9 4,8 2,3 8
Ploom 3,8 1,3 3,1 8,2
Virsik 5,2 1,1 1,1 7,4
Apelsin 4,0 2,2 2,0 8,2
Sidrun 0,5 0,7 0,9 2,1
Kiivi 1,3 4,3 4,6 10,2
Ananass 5,5 2,5 2 10
Mango 9 2,6 0,8 12,4
Maasikad 1,4 3,0 2,6 7
Must sõstar 0,6 4,4 3,5 8,5
Punane sõstar 0,2 4,4 2,9 7,5
Mustikas <0,1 4,6 3,7 8,4
Arbuus 3,4 2,3 1,3 7
Rosinad 1,5 28,9 29,7 60,1