Puuviljade ja marjade suhkrute sisaldus sõltub sordist, küpsusastmest ja kasvutingimustest. Tegelikkuses on võimatu toiduanalüüse tegemata hinnata looduslike suhkrute sisaldust konkreetses toitudes.
Suhkrute ligikaudsed sisaldused mõnedes puuviljades ja marjades
Toiduaine | Sahharoos g/100g | Fruktoos g/100g | Glükoos g/100g | Suhkrud kokku g/100g |
Viinamarjad | 0,5 | 7,1 | 7,4 | 15 |
Banaan | 6,4 | 2,7 | 4,4 | 13,5 |
Õun | 2,8 | 4,4 | 2,1 | 9,3 |
Pirn | 0,9 | 4,8 | 2,3 | 8 |
Ploom | 3,8 | 1,3 | 3,1 | 8,2 |
Virsik | 5,2 | 1,1 | 1,1 | 7,4 |
Apelsin | 4,0 | 2,2 | 2,0 | 8,2 |
Sidrun | 0,5 | 0,7 | 0,9 | 2,1 |
Kiivi | 1,3 | 4,3 | 4,6 | 10,2 |
Ananass | 5,5 | 2,5 | 2 | 10 |
Mango | 9 | 2,6 | 0,8 | 12,4 |
Maasikad | 1,4 | 3,0 | 2,6 | 7 |
Must sõstar | 0,6 | 4,4 | 3,5 | 8,5 |
Punane sõstar | 0,2 | 4,4 | 2,9 | 7,5 |
Mustikas | <0,1 | 4,6 | 3,7 | 8,4 |
Arbuus | 3,4 | 2,3 | 1,3 | 7 |
Rosinad | 1,5 | 28,9 | 29,7 | 60,1 |