Hästi läbi mõeldud ja kavandatud veganitoitumisega on võimalik toidust saada piisavalt peaaegu kõiki eluks vajalikke toitaineid.
Võrreldes segatoitu söövate inimestega peaks veganite toidusedel sisaldama tavalisest rohkem kaunvilju ja pähkleid-seemneid. Neil toiduainetel on oluline osa selliste toitainete saamisel, mida tihti seostatakse just loomset päritolu toitudega: valgud (sh asendamatud aminohapped), raud, tsink, seleen ja asendamatud rasvhapped.
Ka puu- ja köögivilju ning täisteravilju peaks veganid sööma rohkem võrreldes segatoiduliste toidusoovitustega. Nende söömine lihtsustab mitmete vajalike toitainete saamist.
Veganite menüüsse peaksid kuuluma toidud, mida segatoiduliste toidusedelist leiab harvemini, näiteks rikastatud taimsed joogid ja jogurti asendamiseks mõeldud rikastatud tooted (kaltsiumi- ning B2– ja B12-vitamiini allikad), sojatooted (valgud, kaltsium), pärmihelbed (B-grupi vitamiinid).
Seega on veganite jaoks kõik taimset päritolu toitude grupid asendamatute toitainete saamisel olulisemad kui segatoidulistel ning tarbida tuleks ka (rikastatud) toite, mis aitavad lihtsustada toitainete saamist.