Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

9. oktoober 2011

Toit ja toidu valmistamine

Olen hakanud rafineeritud suhkru asemel kasutama rafineerimata suhkurt. Kasutan seda kõikides magustoitudes, kookides ning ka sügavkülmutatud toormooside tegemisel, aga olen mitmetest allikatest lugenud, et keedetud hoidiste tegemiseks see ei sobi. Mitte kusagil ei ole põhjendatud, miks. Oskate öelda, miks see ei sobi keedetud mooside ja mahlade valmistamiseks?

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Sellele küsimusele vastab TTÜ toiduainete instituudi dotsent Tiiu Liebert: “Suhkruroost valmistatud toorsuhkru kasutamiseks on mitu põhjust: ta on keskonnasõbralikum, kuna selle tootmiseks kulub vähem energiat, suhkur on meeldiva maitsega ja sisaldab ka mõningal määral mineraalaineid. Toorsuhkrut saab kasutada nii keediste kui ka mahlade valmistamiseks, kuid kuna sellise suhkru kristallid on veidi suuremad, tuleb jälgida, et suhkur  korralikult lahustuks.”