Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

1. november 2010

Toit ja toidu valmistamine

Tere,
kui ohtlik on säilivustähtaja ületanud shokolaad raseda organismile?
Lihtsalt tuli jube shokolaadi isu aga laua sahtlis juba kuid seisnud shokolaadil on 2 kuud tähtajast üle. Kas peaksin kindluse mõttes minema viskama või mõni tükk põske pista ei tee midagi? Üldjuhul on mul väga tugev organism ja peab kõigesöömisele hästi vastu :P
Tänud:)

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Kui šokolaadi välimus ei ole muutunud (va õrn hallikas kiht, mis pole ohtlik) ning maitseomadused ka mitte, siis võib süüa. Šokolaadis on nii vähe vaba vett, et tema riknemine paari kuu säilivustähtaja ületamise jooksul mikroobide tõttu on vähe tõenäoline.