Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

27. oktoober 2009

Toit ja toidu valmistamine

Tere! Kuidas suhtuda kalakonservidesse (nt. purustatud tuunikala vees)? Kas sealt saaks kõik või vähemalt suurema osa kalade kasulikest ainetest kätte või hävivad need töötlemise käigus?

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Parem ikka kui mitte midagi. Kuigi ennekõike tuleks eelistada värskest või külmnutatud kalast tehtud toite. Peamiseks põhjuseks on see, et konservid sisaldavad reeglina liiga palju soola. Vitamiine-mineraalaineid saab ka konservidest, kuid pisut väiksemas koguses, kui värskest kalast valmistatud roogadest. Tuunikala konserv veega sisaldab vähe rasva ning kui vedelikku ei kasutata, siis võivad vesilahustuvad vitamiinid olla tõepoolest läinud vedelikku. Kuid valgu allikana on ta sellegipoolest hea.