Tervisliku toitumise informatsioon
EST
RUS
Menüü
Menüü
Toidupüramiid
←
Toidusoovitused
Peida menüü
Viktoriin
Avaleht
Kuidas tervislikult toituda
Soovitused tervislikuks toitumiseks
Miks me sööme
Toidusoovitused
Liikumine
Päevane portsjonite arv
Portsjonite suurused
Teraviljatooted ja kartul
Puu- ja köögiviljad
Miks ja kui palju?
Kuidas köögiviljad maitsvaks teha
Mis juhtub viljadega töötlemisel
Vitamiinid puu- ja köögiviljades
Ülekaal puu- ja köögiviljadest
Piim ja piimatooted
Kala, linnuliha, liha ja muna
Lisatavad toidurasvad, pähklid, seemned, õliviljad
Magusad ja soolased näksid
Suhkur ja magusained
Kas kõik süsivesikud on suhkrud
Suhkrud looduses
Suhkrud puuviljades ja marjades
Lisatud suhkrud
Mesi
Magusained
Magusamaitselised lisaained
Ülimagusad magusained
Süsivesikute ja suhkrute vajadus
Kui palju magusat võib süüa?
Kuidas süüa vähem suhkrut?
Millistest toitudest suhkruid saadakse?
Tooted, mis võivad üllatada oma suhkrusisaldusega
Kuidas saada teada, palju on toidus suhkrut
Soovitused suhkru ja suhkrurikaste toitude tarbimise vähendamiseks
Suhkrute mõju organismile
Süsivesikud ja tervis
Kas suhkrusõltuvus on olemas?
Kas lisatavate suhkrute tarbimist on vaja vähendada?
Sool
Miks ja kui palju soola vajame?
Kust saame naatriumi ja soola?
Toidu valmistamisel kasutatavad soolad
Sool pakendi märgistusel
Miks on vaja soola saamist piirata?
Kuidas vähendada soola saamist?
Soolasisaldus erinevates toiduvalikutes
Energiajoogid
Energiajookide koostisained
Energiajookide mõju tervisele
Soovitused energiajookide tarbijatele
Teised toidud ja joogid
Taldrikureegel
Müüdid toitumise kohta
Energia ja toitainete vajadused
Mis on toiduenergia
Põhitoitained
Valgud
Rasvad sh rasvhapped ja kolesterool
Süsivesikud sh kiudained
Vesi
Vitamiinid
A-vitamiin
D-vitamiin ehk kolekaltsiferool
E-vitamiin ehk Alfa-tokoferool
K-vitamiin
B1-vitamiin ehk tiamiin
B2-vitamiin ehk riboflaviin
Pantoteenhape ehk vitamiin B5
Niatsiin ehk B3-VITAMIIN
B6-vitamiin
Biotiin
Folaadid
B12-vitamiin ehk kobalamiin
C-vitamiin ehk askorbiinhape
Mineraalained
Naatrium
Kaalium
Kaltsium
Magneesium
Fosfor
Raud
Tsink
Vask
Mangaan
Jood
Seleen
Väävel
Kloor
Molübdeen
Kroom
Fluor
Bioaktiivsed ühendid
Toidulisandid
Seedimine ja ainevahetus
Seedekulgla ehitus
Toitainete seedimine ja imendumine
Makrotoitainete seedimine ja imendumine
Kehakaal
Ülekaal
Kehakuju
Kehakaalu langetamine
Kuidas alustada?
Kehakaalu hindamine
Toitumise hindamine
Toidusedel
Energia jaotus toidukordade vahel
Toiduvalik
Joogid kaalulangetamisel
Kehaline aktiivsus
Kehakaalu säilitamine
Ohud kehakaalu langetamisel
Toitumine erinevates eluetappides
Rasedad
Ebamugavustunded ja haiguslikud seisundid
Aneemia
Gestatsioonidiabeet
Iiveldus ja oksendamine
Kõhukinnisus
Kõrvetised
Rasedusaegne hüpertensioon
Toidu ohutus raseduse ajal
Imikud
Rinnapiimaga toitmine
Müüdid rinnapiima ja imetamise kohta
Piimasegu ja lisatoit
Tahke lisatoit
Alla kuuekuune imik
6-8 kuune imik
9-11 kuune imik
Imikute energia- ja toitainete vajadus
Allergeenid toidus
Enamlevinud allergiat põhjustavate toitude tutvustamine lapsele
Erinevad toidugrupid imikute ja väikelaste toidulaual
Gaasivalud
Lapsed
Soovitused vanematele
Puu- ja köögiviljad
Laste energia- ja toitainete vajadus
Teismelised
Teismeliste energia- ja toitainete vajadus
Eakad
Abistavad reeglid
Eakate vaegtoitumine
Eakad ja kaltsium
Ravimid ja toitumine
Toitumine ja haigused
Toidutalumatus
Laktoositalumatus
Tsöliaakia
Toiduallergia
Söömishäired
Anoreksia
Buliimia
Ortoreksia
Binge
Muud söömishäired
Hambahaigused
Diagnoosimine, ennetamine, ravi
Kuidas toituda, et hambad terved püsiksid
Toitumissoovitused erinevate haiguste puhul
Toitumine südame- ja veresoonkonnahaiguste korral
Toitumine kasvajate ja kiirituse korral
Toitumine luu- ja lihashaiguste korral
Diabeet
Toitumine osteoporoosi ennetamiseks
Erinevad toitumisviisid
Taimetoitlus
Taimetoitluse põhjused
Hästi kavandatud taimne toitumine
Hästi kavandatud veganitoitumine
Vajalike toitainete saamine
Toitained, mis vajavad veganitoitumisel enim tähelepanu
Soovitused toitainete puuduse vältimiseks
Dieedid
Enamlevinud dieedid
Alandatud energiasisaldusega toidud
Lahjumisvahendid
Paastumine
Soovitused toidu ostmisel
Teadlik toitumine väljaspool kodu
Pakendi märgistus
Toidu nimetus
Koostisosade loetelu
Netokogus
Säilimisaja ja säilitamise eritingimused
Toitumisalane info
Toidu ohutus
Toidu ohutuse tagamine kodus
Külmaahela säilitamine
Ristsaastumise vältimine
Kuumtöötlemine
Jahutamine
Külmutamine
Sulatamine
Taaskuumutamine
Isiklik hügieen
Toiduhügieeni ABC
Toidu kaudu levivad haigused
Lisaained
Artiklid
Nõuandenurk