Toitumine ja tervis

Anonüümne

4. november 2011

Toitumine ja tervis

Tere.
Tegin läbi vajalikud uuringud kuna kahtlustasin laktoositalumatust, kuid laktoositalumatust mul ei ole.
Gastroenteroloog arvas, et tegemist võib hoopis olla piima allergiaga. Kas pean edasi piimatoodetest eemale hoidma või tarbima mõistlikult? Kirjutage palun piima allergiast.

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Et selgitada välja, kas ja milliste piimatoodete vastu olete allergiline, tuleks kõigepealt loobuda täielikult piimatoodetest oma toidus (sh jälgida, et neid poleks teiste toitude koostises). Kui nähud kaovad, siis alustada ükshaaval toodete (võimalikult puhaste, et ei tekiks võimalust, kus reaktsiooni tekitab tegelikult hoopis piimatootes leiduv lisand, mitte piimatoode ise) tagasilisamist oma menüüsse. Kui mõni toode annab reaktsiooni, siis see võtta uuesti menüüst välja, lasta organismil taastuda ning katsetada järgmisi tooteid. Niimoodi katsetada läbi erinevad tooted. Ainult sel viisil saate teada, milliseid tooteid Teie organism talub ja milliseid mitte. Teoreetiliselt on küll ka võimalik selgitada allergiat välja nahatestidega, kuid ka need ei pruugi alati anda 100% õigeid vastuseid. Kui selgub, et Te tõepoolest ei saa tarbida ühtegi piimatoodet, siis peaksite oma menüü hoolega läbi vaatama, et saaksite toiduga piisavalt kaltsiumi (jt toitaineid) teistest allikatest. Võib osutuda vajalikuks ka toidulisandi võtmine, mis aga peaks olema kompleks kaltsiumist, magneesiumist, D-vitamiinist jm ainetest, et kaltsium ka imenduks. Õiget preparaati oskab soovitada apteeker.