Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

5. aprill 2011

Toit ja toidu valmistamine

Tere,

Sooviksin teada, kas välismaiste viljade puhul peaks eelistama neid, mis on kasvanud meile lähemal. Nt. kas peaks eelistama belgia pirne lõuna-aafrika omadele või poola õunu hispaania omadele. Kas lähemal kasvanutes on vähem mürkaineid ja pestitsiitide jääke või pole erilist vahet, kui pole tegu mahetootega?

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

See, milliste ainetega kasvamise ajal või pärast korjamist vilju on töödeldud/väetatud, sõltub pigem rohkem konkreetsest kasvatajast/tootjast kui maast. Maast võib sõltuda veidi see, et rikkamatel võivad olla selleks “paremad” võimalused. Küll aga võib arvata, et mida kaugemalt vilju tuuakse, seda enam võib neid olla töödeldud ainetega, mis aitaksid üle elada pikaajalist transporti.