Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

8. august 2011

Toit ja toidu valmistamine

Tere, sooviks teada, mis oleksid tervislikud vahepalad lõuna ja õhtusöögi vahepalad(porgandist ja mandlitest villand saanud) ja mis sobiks kõige paremini õhtusöögiks?Millised toidud?

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Kõige õigem on jälgida oma toitumist kogu päeva jooksul. Ainult vahepaladest ja õhtusöögist jääb väheseks. Kui põhitoidukorrad on toekamad, siis vahepalad peavad olema väiksemad ja vastupidi. Vahepaladeks on kõige paremad puu- ja köögiviljad, neist valmistatud salatid. Samuti sobivad kuivatatud puuviljad, pähklid ja seemned. Omal kohal on ka kama, jogurt (soovitatavalt ise maitsestamata jogurtist ja marjadest tehtud), kohupiim. Võib teha ka võileibu või piirduda ainult klaasi mahlaga.
Õhtusöögi puhul soovitatakse piirata süsivesikute tarbimist. See tähendab, et kui võimalik, võiksid kartulid ja makaronid jääda lõunasöögiks ning maiustamine päeva esimesse poolde. Olenevalt sellest, milline on olnud ülejäänud päeva toiduvalik, võiks õhtusöök olla teistest toidukordadest pisut tagasihoidlikum. Hästi sobivad taimetoidud (nt köögiviljavormiroad), aga ka toidud, kuhu on vähesel määral lisatud kana, kala, kodujuustu, taist liha (nt salatid).