Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

12. oktoober 2012

Toit ja toidu valmistamine

Tere!

Olen mõelnud ise müsli tegemise peale. Enamus retsepte sisaldavad aga tooreid kaerahelbeid, mida ahjus siis veidike kuumutatakse. Kas sisuliselt tooreste kaerahelveste söömine võib olla kuidagi halb? Tavaliselt süüakse neid ju ikka keedetuna.

Lugupidamisega,
Stefani

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Toorete kaerahelveste söömises iseenesest ei ole midagi halba. Jälgige ainult, et Te neid liiga palju ei sööks, kuna ühegi toidu söömisega ei tohiks üle pingutada. Toiduainete töötlemisel ühest küljest küll väheneb toitainete sisaldus, teisest küljest aga muutuvad osad neist paremini omastuvateks. Seetõttu oleks hea süüa lisaks tooretele kaerahelvestele aeg-ajalt ka putru.