Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

11. september 2012

Toit ja toidu valmistamine

Tere,

Olen alla 2.a lapse ema ning küsimus puudutab kuivatatud viinamarju ja ka muid kuivatatud puuvilju.
Teame, et värsked viinamarjad on vägagi pestitsiitiderohked ning neid ei soovitatagi eriti väikelastele anda, kuid kuidas peaks suhtuma kuivatatud viiinamarjadesse? Kas nende puhul võin olla kindel, et seal vähem kahjulikke aineid või tuleks ka neid pigem esialgu lapsele mitte anda?
Tänades
Irma

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Sellele küsimusele vastab Põllumajandusministeeriumi toidujärelevalve büroo peaspetsialist Maia Radin: “Rosinatest ja kuivatatud puuviljadest uuritakse mükotoksiinide sisaldust. Järelevalve proovide käigus (sh kontroll piiril) ei ole piirnormi ületamist tuvastatud. Nõuetele vastavus tagatakse tootmisel vältimismeetmetega. Leotamine, pesemine ja kuumtöötlemine mükotoksiinide sisaldust ei vähenda. On vähe tõenäoline, et saasteainete seisukohast peaks tarbimist piirama, kuna tarbitavad kogused on reeglina üsna väikesed”