Toitumine ja tervis

Anonüümne

9. mai 2014

Toitumine ja tervis

Mulle määrati peale insulti marevani ravi.Tahaks teada missugused toiduained sisaldavad kõige vähem K vitamiini.Mul soovitati tarvitada k vitamiini vähe sisaldavaid toitained.Kuidas on igasuguste salatitega lood.

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Marevani kasutajatele soovitatakse mitte liialdada K-vitamiinirikaste toiduainetega. Toiteväärtused on toodud 100 g kohta, aga tavaliselt me neid ei tarvita maitserohelist, köögivilju suurtes kogustes, samuti kõiki neid korraga. Soovitan tarbida mõõdukalt rohelisi köögivilju ja maitsetaimi.
Parimateks K-vitamiini allikateks on rohelised taimeosad ja õlid. Rohkesti sisaldavad K-vitamiini näiteks petersell jt maitseköögiviljad, hapukapsas, nõges, rooskapsas, spinat, nisuidud, lillkapsas, sojajahu, spargelkapsas, rapsiõli, kibuvitsamarjad, kapsas, nisukliid, kartul, kaer, mais, herned, oad. Täpasemalt saab tutvuda toitude K-vitamiinisisaldusega siin.