Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

31. oktoober 2010

Toit ja toidu valmistamine

Lugesin küsimuste ja vastuste sektsiooni, ning märkasisin et ühele kirjale olite vastanud järgmiselt:

“Kartul on läbi aegade olnud eestlastele üheks põhiliseks toiduaineks…”

Huvi pärast küsiks, et kuskohast selline informatsioon pärineb?

Enda teada on kartul võrreldes teiste toitudega ikka väga uus asi. Euroopasse jõudis kartul natuke varem, kuid alles 19. sajandil hakati kartulit Eestis ulatuslikumalt kasvatama. Samas eestlased on siin maal elanud rohkem kui 9000 aastat.

Samuti ei olnud ka ükski eurooplane kartulit enne 16. sajandit maitsnud. On need faktid tõesed, või olen mina ajalugu kuidagi valesti mõistnud? :D

Parimate soovidega,
Sandra

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Siin on jah terminoloogiaga läinud pisut kehvasti. “Läbi aegade” võib mõista kui aegade algusest, kuid tegelikult pidasin siiski silmas alates sellest hetkest, kui kartul meie toidulauale jõudis. 2 sajandit on piisavalt pikk aeg, et kartulist on saanud meile nö teine leib.