Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

17. mai 2013

Toit ja toidu valmistamine

Tere!

Armastan kartuleid, aga ei tohiks neid eriti süüa suure tärklisesisalduse tõttu (annab organismi sisesele kroonilisele seene vohamisele hea kasvulava). Kartuli töötlemise erinevad viisid kuuldavasti muudavad tärklise kogust. Mind huvitaks, millise töötlusviisi puhul on siis sisaldus kõige kõrgem, kõige madalam ja ka nii üldiselt – mida teeb keetmine, aurutamine, praadimine, grillimine jne kartuliga just tärklisesisaldust silmas pidades?

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Väga suuri muudatusi kartuli töötlemine tärklise osas kaasa ei too. Kuumtöötlemine mingil määral tärklist muudab (nö resistentseks), kuid kindlasti ei kao ära kogu kartulites sisaldub tärklis. Kui soovite kindlasti kartuleid süüa, siis on soovitatav neid keeta ja süüa järgmisel päeval. Kui aga soovite tärklist võimalikult vähe tarbida, tasub siiski suures koguses tärklist sisaldavatest toitudest loobuda. Kui palju mingid toidud tärklist sisaldavad, saate vaadata täpsemalt siit.